Szabadidő

Bőrig ázunk a jövő hét elején

A hétvégén még megússzuk a komolyabb esőket, de hétfőn lesz eső, zápor, zivatar.

Szombaton a sok napsütés mellett gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, amelyből a Dunántúlon szórványosan, a középső tájakon néhol valószínű zápor, zivatar, esetleg felhőszakadás, ugyanakkor a Tiszántúlon nem várható csapadék. Az északkeleti szél keleten megélénkül, zivatarok környezetében átmenetileg megerősödhet. A csúcshőmérséklet 24 és 29 fok között várható. Késő estére 14 és 19 fok közé hűl le a levegő – írja a kiderul.hu.

Vasárnap az ország északkeleti felén többnyire derült vagy gyengén felhős idő várható sok napsütéssel. Eközben délnyugaton több lesz a felhő, és elsősorban ott alakulhat ki szórványosan zápor, zivatar, de kis eséllyel a keleti határvidéken is lehet csapadék. A keleti, északkeleti szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között alakul.

Elromlik az időjárás hétfőn,  az ország délnyugati harmadán erősen felhős lesz az ég, de napközben délnyugat felől másutt is erősen megnövekszik a felhőzet. Elsősorban a nyugati és déli területeken várható több helyen eső, zápor, de keleten is lehet néhol zápor, zivatar. Napközben a változó irányú szelet már csak helyenként kísérik élénk széllökések, de zivatar környékén átmeneti szélerősödésre azért számítani kell. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 24 fok között alakul, a Dunántúlon lehet a hűvösebb.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top