Szabadidő

Ha reggelente csapágyasra nyomkodod a „szundi” gombot, ez a te órád!

Egy okos szerkezetnek köszönhetően többé már nincs mentségük a hétalvóknak, ha reggel beindul az ébresztő.

Lássuk be, felébredni nem mindig könnyű, ezt pedig nem segíti, hogy a legtöbb ébresztőórán (illetve okostelefonos ébresztőapplikációban) ott a szundi gomb, a „csakmégötpercetléccilécci”-megoldás rajongóinak örökös mentsvára, amellyel egy picit el lehet odázni a kegyetlen valóságot, miszerint reggel van, indul a nap.

A nagy szundizás aztán könnyen fékevesztett rohanásba torkollhat, ha addig szendergünk, míg rá nem jövünk, hogy már csak késve fogunk beérni a munkahelyünkre. Ilyenkor megfogadjuk, hogy legközelebb tényleg legfeljebb csak egyszer (muhaha) nyomjuk le a szundit.

Ha ismerős a fentiekben leírt napindítás, a BedBud nevű ébresztőt neked találták ki. Ez az eszköz ugyanis csak akkor fogja abbahagyni az ébresztést, ha konkrétan felkeltünk az ágyból. Nem egyszerű ébresztőóráról van ugyanis szó, hanem egy sor szenzorról, amelyeket a matrac alatt kell elhelyezni, ezáltal érzékelik, ha még mindig nem voltunk hajlandóak felkelni. Az ébresztőt egy okostelefonos alkalmazásban állíthatjuk be, és azt is meghatározhatjuk, hogy mennyi ideig maradjon aktív. Ez azt jelenti, hogy ha egy órát határozunk meg, akkor a BedBug az ébresztő után még 60 percen át figyeli, hogy nem surrantunk-e vissza a takaró alá.

A gyártó azt ígéri, hogy a BedBudot akár párok is használhatják, az egyik szenzor így az egyik, míg a másik a másik ember jelenlétét érzékeli. 

Bár nem kifejezetten olcsó – a két szenzorért 109 dollárt, azaz több mint 28 ezer forintot kérnek –, a tudatért, hogy többé nem alusszuk át a délelőttöket, sokak számára megérheti ez a kiadás. Legalábbis ennyit kérnek érte a fejlesztők, akik a Kickstarter közösségi adománygyűjtő oldalon próbálták összeszedni az induláshoz szükséges pénzt. Bár ez nem sikerült, azt ígérik, hogy a szabadalmi papírokkal a zsebükben azon lesznek, hogy minél előbb piacra dobhassák az eszközt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top