Szabadidő

Nagy változás előtt áll a londoni tömegközlekedés

Betiltaná az egészségtelen ételek reklámjait a tömegközlekedési eszközökön London polgármestere.

A gyermekek egészsége érdekében betiltaná az egészségtelen ételek reklámjait London tömegközlekedési hálózatán a város polgármestere, Sadiq Khan. A hamburgerek, cukros üdítők és egyéb gyorskaják reklámjai a metróból, a buszok oldaláról és a buszmegállókból tűnhetnek majd el.

Khan szerint a reklámok kitiltásával London hozzájárulhat a gyermekek elhízása elleni harchoz. A polgármesteri javaslatot az egészségügyi szakemberek támogatják, a reklámszövetség szerint nem hozza majd meg a várt hatást az intézkedés, ami a magas zsír-, só- és cukortartalmú élelmiszerek és italok hirdetéseit érintené.

Nem lehetne többet egészségtelen élelmiszert reklámozni a londoni tömegközlekedési eszközökön – fotó: pixabay

A londoni közlekedési vállalat (TfL) vezetője, Lilli Matson támogatja a főpolgármester törekvését.

Eltökélt szándékom, hogy minden lehetséges eszközzel segítsek a londoniaknak az egészséges étkezési szokások kialakításában. Ezért is tettem javaslatot erre a tiltásra

– monda Sadiq Khan a BBC-nek.

Nagy-Britanniában az elhízott gyerekek aránya Londonban a legnagyobb, ahol  10 és 11 év közöttiek 40 százaléka már túlsúlyos, vagy elhízott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top