Szabadidő

Váratlan vendég hozta a frászt a 81 éves bácsira a fürdőszobában – videó

Amikor a 81 éves thaiföldi férfi zajt hallott a fürdőszobából, valószínűleg nem számított az őt fogadó látványra.

Bangkoktól nem messze, Samut Songkhram megyében él a 81 esztendős Kimkhun Likitwattanaset, aki a minap békésen meditált a házában, amikor furcsa zajt hallott a fürdőszobából. 

Besétált, és ekkor látta meg, hogy a fürdőben lévő polcokon egy jókora szalagos varánusz lazul, mintha ez teljesen természetes lenne. Ezek a hüllők kiváló mászók, a fákra is könnyedén fel tudnak kapaszkodni, így érthető, hogy kerülhetett a jószág az idős úr házába. 

Szerencsére a házigazda nem próbálta meg egyedül kitessékelni a hívatlan látogatót, mert bár a varánuszok jellemzően kisebb állatokat, madarakat, hüllőket, kétéltűeket vagy épp emlősöket fogyasztanak, hosszú karmaikkal igen csúnya sérüléseket tudnak okozni, harapásukat pedig rosszabbnak tekintik, mint a kígyómarás. Ez már csak azért is lehetséges, mert a varánuszok a döghúst sem vetik meg, így amellett, hogy egyetlen harapással könnyen feltéphetik a bőrt és az ereket-szalagokat, még csúnya fertőzéseket is tudnak okozni.

Likitwattanaset úr ezért inkább egy állatvédő szervezet munkatársait riadóztatta, aki hamarosan a helyszínre érkeztek, és a varánuszt befogása után visszavitték a vadonba, hogy ott engedjék szabadon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top