Szabadidő

Időjárás: zivataros napok jönnek, de marad a nyárias meleg

Gomolyfelhős, zivataros kedd vár ránk, szerdán ismét a napsütésé lesz a főszerep, de a zivataros időjárás csütörtökig kitart majd.

Hétfő este kifejezetten meleg éjszakára számíthatunk, a hőmérséklet 13 és 19 fok között alakul, az északi, északkeleti szél elsősorban az északkeleti, keleti országrészben megerősödik, néhol viharossá fokozódik. 

Kedden a napsütés mellett főként északon és a Dunántúlon lesz erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, többfelé várható zápor, zivatar, legkisebb eséllyel délkeleten. Az északi, északkeleti szél elsősorban az északkeleti, keleti országrészben megerősödik, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 14 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között alakul.

Keddi maximumok – forrás: kiderul.hu

Szerdán többórás napsütés mellett erősen és gyengébben felhős időszakok váltakoznak. Szórványosan várható zápor, zivatar. Délnyugaton mérsékelt marad a légmozgás, másutt többfelé megélénkül a keleti, északkeleti szél, illetve zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 28 fok között alakul, keleten lesz a melegebb.

Csütörtökön változó mennyiségű és vastagságú felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Szórványosan alakul ki zápor, zivatar. Szélerősödés csak zivatar környezetében lehet, egyébként mérsékelt vagy élénk keleties szél várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul.

Kiderul.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top