Szabadidő

Sorompókkal fékezi meg Velence a turistahadat

Velencébe naponta akár százezer látogató is érkezik, farsangkor még ennél is több, 130 ezer.

Sorompókat állítottak fel Velence több pontján, hogy megpróbálják ellenőrzés alatt tartani a május elsejéig tartó hosszú hétvégén várható turistaáradatot főként az olasz város olyan nevezetes pontjain, mint a Szent Márk tér és a Rialto híd.

Az egyik sorompót a Calatrava híd közelében, a város bejáratánál helyezték üzembe. Amennyiben túl sok lesz a turista, a látogatókat a Szent Márk térre vezető fő útvonalról, a Lista di Spagnáról másfelé terelik. Azt a helyi rendőrök megítélésére bízták, hogy erre mekkora tömegnél lesz szükség.

A sorompókat egyelőre szombattól május elsejéig használják. A rendkívül népszerű városban most először alkalmaznak sorompókat a turistahad ellenőrzésére. Ha túl nagy lesz a tömeg, a Velencét a szárazfölddel összekötő Ponta della Libertán korlátozni fogják a forgalmat, és csak a taxik és a tömegközlekedési eszközök használhatják majd. A Piazzale Roma és a Santa Lucia pályaudvar közötti szakasz pedig kizárólag a velencei lakosoké lesz. Ezenkívül a turistahajók nem állhatnak meg a Szent Márk térnél, ha túl sok a turista.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top