Szabadidő

Dopping miatt négy évre eltiltották a magyar kajakost

Horváth Bencét megfosztották világ- és Európa-bajnoki ezüstérmétől is. A szervezetében EPO nyomaira bukkantak.

A kajakozó Horváth Bencét doppingvétség miatt négy évre eltiltották, és megfosztották világ- és Európa-bajnoki ezüstérmétől is.

A magyar szövetség (MKKSZ) sajtóközleménye szerint a 25 éves sportoló tavaly június 12-én, egy versenyen kívüli ellenőrzésen adott pozitív doppingmintát. Szervezetében eritropoetin (EPO) nyomaira bukkantak. A Magyar Antidopping Csoport (MACS) visszamenőleges hatállyal, a tesztelés napjától számítva tiltotta el négy évre.

A Graboplast Győri VSE versenyzője a tárgyalás során nem ismerte el a tiltott szer használatát, de magyarázattal sem tudott szolgálni arra vonatkozóan, hogy a szer hogyan került a szervezetébe.

Horváth Bence a férfi kajak egyesek 200 méteres versenyének döntőjében ezüstérmes lett a 2017-es racicei kajak-kenu világbajnokságon. Most ettől az éremtől is megfosztották (MTI Fotó: Kovács Tamás)

Horváthot az MKKSZ elnöksége atipikus mintája miatt visszahívta a 2016-os Rio de Janeiró-i olimpiára készülő csapatból.

A nemzetközi szövetség (ICF) honlapjának beszámolója emlékeztet rá, hogy Horváth Bence tavaly a racicei világbajnokságon, majd a plovdivi Európa-bajnokságon is ezüstérmes lett egyesben 200 méteren, és mindkét eredményétől megfosztották.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top