Szabadidő

Gigabakit vétett a NAV

Nem titkos másolatként küldött tájékoztató levelet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ügyfeleinek, akik így simán látják, hogy kiknek üzent még a NAV. Már el is kezdték szpemelni egymást.

Levelet küldött a NAV több ügyfelének is arról, hogy az egyik tesztelés alatt álló szolgáltatásuk éppen nem működik megfelelően. Az erről szóló levelet viszont valami okból úgy küldték el, hogy a címzettek láthatják egymás neveit és e-mail-címeit.

A problémára az Index egyik olvasója hívta fel a lap figyelmét, a portál meg is kérdezte a hivatalt, hogy milyen következményei lesznek majd az adatszivárgásnak.

Majd jelentkezett valaki, aki egy olyan cégtől kapott levelet a NAV-os levél kiküldése után, amiről sosem hallott. Viszont a cég olyan szolgáltatást reklámoz, ami a cégek számlázó programjának a NAV-os rendszerhez való csatlakoztatásában segít. Feltételezhetően a NAV-os hiba miatt jutottak az e-mail-címéhez – írja az Index.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top