Szabadidő

11 megyére adtak ki figyelmeztetést heves zivatar miatt, jégeső is jöhet

Délután elsősorban a Dunántúlon várható zivatar és erős szél, később aztán az ország középső részén is hasonlókra kell számítani.

Heves zivatar veszélye miatt adott ki elsőfokú, citromsárga figyelmeztető előrejelzést 11 megyére az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az érintett területeken kis valószínűséggel kialakulhat heves zivatar, amelyet károkozó szél vagy nagy méretű jég kísérhet.

Mint írják, a kora délutáni órákban elsősorban a Dunántúlon, főleg az északi részén fordulhatnak elő zivatarok és óránként 80 kilométeresnél is erősebb széllökések.

Egy-egy erősebb cellából rövid idő alatt több mint 20 milliméter csapadék eshet, a jégesőben pedig 2 centiméternél nagyobb darabok is hullhatnak.

A zivatarok a nap folyamán kelet felé haladnak. Késő délutánra, estére az ország középső részében, Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megyében, valamint az Északi-középhegységben kell zivatarokra számítani.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top