Szabadidő

Záporokban, zivatarokban és napsütésben is lesz részünk a héten

Mutatjuk, milyen időre számíthatsz a héten.

Sajnos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a mai nappal még nincs vége az esős időnek. A Kárpát-medencébe holnap estig egy hidegfront hatására hűvösebb, nedvesebb légtömegek áramlanak, így egyre többfelé kell számítanunk záporok, zivatarok kialakulására. Ennek ellenére sok napsütésben is lehet részünk a héten.

Kedden délelőtt erőteljes gomolyfelhő-képződésre és ezekből elszórtan záporokra, zivatarokra lehet számítani. A nap első felében még sok lesz a felhő, majd délutántól északnyugat felől csökken a felhőzet, és többórás napsütés várható. Reggel, délelőtt elvétve, majd a déli óráktól többfelé alakulnak ki záporok és főként az Alföldön zivatarok. Az északnyugati, nyugati szél élénk lesz, néhol meg is erősödhet. Zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 20 és 26 fok között várható.

Szerdán gomolyfelhős, napos idő várható, csak helyenként lehet zápor, esetleg egy-egy zivatar. A délnyugati szél megélénkül, néhol meg is erősödik. Egy kicsit melegszik az idő, 24 és 28 fok közötti csúcsok lesznek.

Csütörtökön ismét esősebb idő várható. Délelőtt ugyan még derült, napos idő lesz, de kora délutántól erősen megnövekszik a felhőzet. A déli óráktól északnyugat felől egyre többfelé kell záporra, zivatarra számítani. A délnyugati, majd északnyugatira forduló szél is élénk, többfelé erős lesz, a zivatarok környezetében pedig átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között valószínű.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top