Szabadidő

Sérülése miatt nyugdíjazzák Melót, a rendőrség belga juhászkutyáját

Felépülése után még egy trafikrabló bandát is elkapott. Csaknem tíz évet szolgált.

Több száz bevetés után nyugdíjazzák Melót, a Heves megyei rendőrség belga juhászkutyáját – számolt be róla a Bors. Meló 2009 óta dolgozott a rendőrségnek, gazdája Kovács Tamás Heves megyei rendőr volt. A kutya rengeteg bűnözőt elfogott csaknem 10 éves pályafutása során.

Gazdája még a szerelmet is a kutyának köszönhetően találta meg:

Másfél kilométeres üldözés után sikerült leütnie és az érkezésünkig feltartania egy férfit, akinek falopások miatt voltunk a nyomában. Bevittük, előállítottuk a rendőrségen. Az őrizetbe vételnél ismerkedtem meg a feleségemmel, ő is az üggyel foglalkozott

– mesélte a lapnak a rendőr.

A kutyát most két évvel ezelőtti sérülése miatt nyugdíjazzák: Meló éppen egy vasbeton kerítésen ugrott volna át, amikor fennakadt, és minden szalag elszakadt a lábában. A kutya hosszas rehabilitáció után újra munkába állt, felépülését követően még egy trafikrabló bandát is elfogott. A helyét azonban lassan átvette Ukáz, egy kábítószerkereső és nyomkövető német juhász. Meló így otthon, gazdájával élvezheti majd a nyugdíjas éveit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top