Szabadidő

Halálra köveztek egy állatkerti kengurut a látogatók

A gyanú szerint a látogatók azért dobálták kövekkel az állatokat, hogy ugráljanak. Ráadásul nem ez volt az első hasonló eset.

Kövekkel dobáltak halálra egy kengurut a látogatók egy dél-kínai állatkertben. A 12 éves nősténynek olyan súlyosan megsérült a veséje, hogy a kődobálás után két nappal elpusztult – mondta a fucsoui állatkert állatorvosa.

Az orvos gyanúja szerint a látogatók azért dobálták kővel a kengurukat, hogy ugráljanak. Megsérült egy másik kenguru is, de nem halálosan.

Az állatkert egyik munkatársa látta, hogy egy látogató köveket dobál be a kenguruk közé, de amikor kérdőre vonta, az tagadott, és távozott.

Február vége óta számos hasonló incidens történt, ezek hatalmas felháborodást váltottak ki a kínai közösségi médiában. A People’s Daily kínai állami napilap kikelt a vandálok ellen, akik abban lelik örömüket, hogy hidegvérrel gyilkolják az állatokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top