nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Meghalt egy utas a repülőn, amelyik betört ablakkal kényszerleszállást hajtott végre

Meghalt egy utas a repülőn, amelyik betört ablakkal kényszerleszállást hajtott végre

A Southwest Airlines gépe megsérült, kényszerleszállást hajtott végre, de egy ablak betört, és a légnyomáskülönbség majdnem kiszippantotta az egyik utast. A balesetben egy ember meghalt, heten megsérültek.
Avatar
MTI
f Ajánlom

Kényszerleszállást hajtott végre kedden a Southwest Airlines amerikai légitársaság egyik gépe, egy utas életét veszítette, heten megsérültek.

A New York és a texasi Dallas között közlekedő repülőgép a pennsylvaniai Philadelphiában hajtott végre kényszerleszállást, fedélzetén 143 utassal és öttagú legénységgel. Az utas a leszállás közben vesztette életét.

Mint arról beszámoltunk, a Boeing 737-es típusú utasszállító az első információk szerint az üzemanyagtartálynál sérült meg. A baloldali motor nem sokkal a felszállás után szétrobbant, a géptest egyik darabja leszakadt, és a kényszerleszálláskor a légnyomásváltozás következtében betört ablakon félig kiszippantotta az egyik nő utast, akit a többi utas húzott vissza a fedélzetre.

A közösségi médiában megjelent fotók tanúsága szerint az utasokon pánik vett erőt, a repülőgép fedélzetén eluralkodott a zűrzavar, kivált akkor, amikor elrendelték az oxigénmaszkok felcsatolását.

Az Egyesült Államok Szövetségi Légiközlekedési Hivatala megkezdte a vizsgálatot.

Megosztás Facebookon