Szabadidő

Meghosszabbítják és felújítják a kisföldalattit

A tervek szerint mindkét irányban hosszabb lesz a vonal, új járművek és akadálymentesített megállók is lesznek.

A BKK kiírta a közbeszerzést a Millenniumi Földalatti Vasút, vagyis a kisföldalatti felújításának és bővítésének engedélyeztetésére és kiviteli terveinek elkészítésére – írja a Zoom.hu az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény alapján. Ha ezek megvannak, a kivitelezés közbeszereztetése következik, ezután kezdődik el majd a munka.

A kiírás szerint mindkét irányban meghosszabbítják a kisföldalatti vonalát: új végállomás épül a Vigadó téren, és új állomás a Hungária körút alatt. A vonalat külön ütemben meghosszabbítják a Mexikói úttól a Kassai térig, majd egy újabb ütemben a Kassai tértől a Marchieggi hídnál felépítendő új közlekedési csomópontig. Ezenfelül lift és új kijárat épül a Deák Ferenc téren, új kijárat lesz az Oktogonon és a Hősök terén is, valamint több állomást akadálymentesítenek.

A Zoom.hu szerint új járművek is érkeznek a vonalra, így további fejlesztésekre is szükség lesz például a Mexikói úti járműtelepen. Az új metrókocsik a lap szerint egyterű, nagyobb kapacitású, hosszabb szerelvények lesznek. A régi kocsik valószínűleg alkalmanként, nosztalgiajáratként üzemelnek majd tovább.

A Főmterv korábban megvalósíthatósági tanulmányt készített a BKK-nak. Ebben látványtervek is szerepelnek:

Forrás: Főmterv

Forrás: Főmterv

Forrás: Főmterv

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top