nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Lezártak egy skót várat egy dühös borz miatt

Lezártak egy skót várat egy dühös borz miatt

Néhány napra elfoglalta egy 16. századi skót vár alagútrendszerét egy borz, ami miatt a látogatást is fel kellett függeszteni Craignethanben.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Csak most számolt be a skót örökségvédelem arról a győztes csatáról, amelyet egy nagyon dühös borz ellen vívtak a 16. századi Craignethan várának alagútrendszerében. Az első „támadást” április 13-án intézte a borz az alagútrendszer ellen, és sikerrel be is vette azt, majd napokon át tartotta megszállás alatt.

Amíg a katakombákban a borz volt az úr, addig mindenfelé járatokat fúrt, súlyos károkat okozva ezzel a több évszázados földalatti alagútrendszerben. Az örökségvédők a veszteségek minimalizálása érdekében először kitiltották a látogatókat az alagutakból, majd megpróbálták kicsalogatni a borzot.

Kezdetben macskakajával próbálkoztak, de a dühös állat sokáig nem foglalkozott a felkínált csalétekkel, míg végül egy speciális összeállítás sikerre vezetett.

A látogatók viszont még néhány napig nem mehetnek le a vár alagútrendszerébe, mert még tartanak a kárelhárítási munkák.

Az örökségvédők a dühös borzzal vívott harcukról a Twitteren számoltak be, ahol megosztották a tökéletes borzcsali receptjét is: mogyoró és banán.

Megosztás Facebookon