Szabadidő

Átszerelhető a hátsó rendszám a bicikliszállítóra

Megbüntettek a rendőrök egy autós, amiért kézzel rajzolt rendszámmal látta el az autóra szerelt bicikliszállítót.

A biciklis szezon beköszöntével egyre többen vállalkoznak hosszabb-rövidebb kerékpáros túrákra, viszont sokan még mindig nincsenek tisztában a kerékpárszállítás szabályaival. A legfontosabb: átszerelhető a kocsi hátsó rendszámtáblája a kerékpárszállítóra. Ha Attila tudta volna ezt, nem indítottak volna ellene a rendőrök szabálysértési eljárást.

Könnyen megúszható lett volna a bírság – Forrás: police.hu

Attila ugyanis ahelyett, hogy levette volna a szürke rendszámot a kerékpárszállítóról, és áttette volna Volvójáról a hátsó rendszámot, filctollat ragadott, és maga készített kézműves rendszámot a szállítóra. Ez viszont kimeríti az egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettét, ami miatt fel is jelentették őt a balatonfüredi rendőrök, akik 2018. április 14-én a 71-es számú főúton, Alsóörs külterületén állították meg a budapesti férfit.

Tavaly megpróbált az állam rendet tenni a kerékpárszállítóra szerelhető rendszámok területén, először megalkották a szürke rendszámot, amit csak pénzért, hosszas adminisztrációs ügyintézés után kaphattak meg az autósok. Az érthető elégedetlenkedés után a jogalkotó úgy döntött, a szürke rendszámok mellett az autók eredeti, hátsó rendszámtáblája is felszerelhető a bicikliszállítókra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top