nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Feltámaszthatják a gyapjas mamutot a tudósok

Feltámaszthatják a gyapjas mamutot a tudósok

Az elefánt-mamut hibridek segíthetnének megmenteni a sarkvidéki klímát.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

A több mint tízezer éve kihalt gyapjas mamutok „feltámasztásán” dolgoznak a Harwardon. A tudósoknak egy Szibériában talált, fagyott mamut maradványaiból sikerült kivonniuk a DNS-t, melynek felhasználásával ázsiai elefántok sejtjeit módosítanák, így az állat lényegében az elefánt és a mamut hibridje lenne.

A tervek szerint a teremtményt nem egy elefánt hordaná ki, hanem egy mesterséges méhben fejlődhetne.

Visszatérhetnek a gyapjas mamutok (Thinkstock)

George Church professzor szerint ha az az elefánt-mamut hibridek elterjednének, akkor a sarkvidéki klíma megmentésében is segíthetnének a vegetáció növekedésének stimulálásával.

Daily Mail

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon