nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Melegrekordok dőltek meg az áprilisi nyárban

Melegrekordok dőltek meg az áprilisi nyárban

Gyöngyösön több mint 2 fokkal melegebbet mértek, mint a korábbi, 65 éves rekord. Budapesten is megdőlt a minimum-hőmérsékleti rekord.
Avatar
MTI
f Ajánlom

A fővárosi és az országos hajnali melegrekord is megdőlt hétfőn. Gyöngyösön „a leghidegebb” órában is csaknem 18 fokot mértek – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat délután Facebook-oldalán.

Ezen a napon eddig a legenyhébb éjszaka Tatabányán volt 1952-ben, akkor 15,6 Celsius-fokot mutattak a hőmérők. Most ennél több mint 2 fokkal melegebb volt Gyöngyösön:

az új április 16-ai országos hajnali melegrekord 17,8 fok.

A fővárosi legmagasabb minimum-hőmérsékleti rekord mostanáig 13,7 fok volt, 2015-ben regisztrálták a János-hegyi állomáson. Most Budapest Lágymányos állomáson csak 17,3 fokig csökkent a hőmérséklet, így ez az új fővárosi rekord.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat egy másik bejegyzésében azt írta: folytatódik az átlagosnál melegebb idő. A hét eleji felhősebb, változékony, többfelé csapadékos időjárás után a hét további részében többnyire napos, száraz, bár kissé szeles lesz az időjárás.

Kedden a legalacsonyabb hőmérséklet 10-16, a legmagasabb 17-23 fok között várható, a Tiszántúlon lehet a melegebb.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon