Szabadidő

Így akarnak átverni a Facebookon az adataid biztonságáról

Ártalmatlan átverés terjed a Facebookon: azt ígérik, ha beírsz három betűt, megtudhatod, visszaéltek-e az adataiddal. Valójában nem tudhatod meg.

Gyakran Mark Zuckerberg fotójával illusztrálják azt a gyorsan terjedő Facebook-bejegyzést, amelyben azt írják: gépeljük be a bejegyzést alá a „BFF” betűket, és megtudhatjuk, visszaéltek-e az adatainkkal. Ha a begépelés után a betűk elszíneződnek, akkor nincs baj, ha feketék maradnak, érdemes jelszót változtatni.

Nos, ez marhaság. A „BFF” a „best friends forever”, vagyis „örök barátok” rövidítése, az angol nyelvben gyakran használják, és más gyakran használt szavakhoz (például „gratulálok”) a Facebook ezt is beszínezi, ha engedélyeztük az adatlapunkon az automatikus betűszínezést. Ha nem engedélyeztük, nem színezi be. Pontosan ennyit mutat meg ez a játék.

Hogy miért került mostanában ismét előtérbe a facebookos adatvédelem kérdése, arról például itt írtunk korábban. (via hvg.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top