nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Kitiltja a meleg tartalmakat a kínai Facebook

Kitiltja a meleg tartalmakat a kínai Facebook

A kínai Facebookként emlegetett Weibo közösségi oldal szerint a tiltással „egy derűs és harmonikus közösségi teret” szeretnének létrehozni.
Avatar
MTI
f Ajánlom

Letiltja a homoszexuális tartalmakat a Weibo kínai közösségi oldal. Az újonnan bemutatott irányvonalak szerint három hónapon át a képregényekben, játékokban, szövegekben és videókban nagyon alaposan szűrni fogják a pornográf, erőszakos és homoszexuális tartalmakat.

A tisztogatás azt szolgálja, hogy „egy derűs és harmonikus közösségi teret” hozzanak létre – közölték.

Az internethasználók a #melegvagyok hashtaggel reagáltak a Weibo lépésére. „Ennek a csoportnak a tagjaként büszke vagyok, diadalittas vagyok… Tiltakozom az ellen, hogy diszkrimináljanak, és félreértsenek” – írta az egyik felhasználó.

Kínában 1997 óta nem büntetik a homoszexualitást, ugyanakkor továbbra is tabuként kezelik a leszbikusokat, melegeket, bi- és transzszexuálisokat.

A Pew amerikai közvélemény-kutató intézet egy tanulmánya szerint 2013-ban a kínaiaknak csupán 21 százaléka vélte úgy, hogy a társadalom elfogadja a homoszexualitást.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon