nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
A Netflix bojkottálja a cannes-i filmfesztivált

A Netflix bojkottálja a cannes-i filmfesztivált

A Netflix nem vesz részt az idei cannes-i filmfesztiválon. Ezt Ted Sarandos tartalomszolgáltatásért felelős igazgató jelentette be szerdán a Variety szaklapnak adott interjújában.
Kránicz Bence
Kránicz Bence
f Ajánlom

A fesztivál szervezői világos üzenetet küldtek az új szabállyal, amely kitilt minden filmet a versenyprogramból, ha nem mutatják be azokat a francia mozikban. A Netflix versenyen kívül bemutathatná filmjeit Cannes-ban, de nem látja értelmét ennek” – mondta Sarandos az MTI szemléje szerint.

Sarandos azt is elmondta, azt akarják, hogy a filmjeiket ugyanúgy kezeljék a fesztiválon, mint más alkotók munkáit. Mivel ez nem teljesül, inkább nem vesznek részt, noha ezt „kockázatos lépésnek” nevezte az igazgató.

Okja (forrás: Netflix)

Okja, az egyik netflixes film a 2017-es cannes-i fesztivál versenyprogramjában (forrás: Netflix)

Tavaly komoly vitát váltott ki, hogy a Netflix két filmje bekerült a versenyprogramba. Az amerikai streamingcég következetesen kitart stratégiája mellett, hogy saját gyártású filmjeit előfizetői számára teszi hozzáférhetővé, és ezzel párhuzamosan csak korlátozottan forgalmazza a mozikban. A francia filmfesztiválon és a francia mozis világban azonban ez tiltakozást váltott ki. A cannes-i fesztivál ennek hatására vezetett be egy új szabályt: a versenyben szereplő filmeket be kell mutatni a francia mozikban.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon