Szabadidő

Folytatódik az átlagosnál melegebb idő

Csütörtökön akár 26 fok is lehet, viszont esni fog.

Csütörtök estig a Kárpát-medence időjárását egy ciklon alakítja, amelynek áramlási rendszerében továbbra is enyhe, de váltakozó nedvességtartalmú levegő érkezik. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint folytatódik az átlagosnál melegebb idő.

Szerdán késő délutántól, estétől fokozatosan kiderül az ég. Estig főként a keleti országrészben egy-egy zápor, zivatar előfordulhat.

Csütörtök délutántól a napsütés mellett – elsősorban nyugaton – erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, és a Dunántúlon a déli óráktól egyre több helyen alakulnak ki záporok, zivatarok. Az OMSZ 5 megyére heves zivatar miatt adott ki elsőfokú figyelmeztetést. A Kisalföldön megerősödik a délkeleti szél, zivatarokban pedig viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 7 és 11 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben és az Alföld homokhátságain ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 20 és 26 fok között valószínű, délkeleten lesz a legmelegebb.

Péntek reggelre délnyugaton, nyugaton kiderül az ég, napközben pedig fokozatosan az ország egész területén csökken a felhőzet, és kisüt a nap. Ezen a napon a Dunántúlon már nem valószínű csapadék, és keleten is egyre kevesebb helyen. Délután már csak északkeleten eshet, de este már ott sem. A délnyugati, déli szelet helyenként erős lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között alakul.

Szombaton a fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütésre számíthatunk, legfeljebb néhol alakulhat ki zápor. A csúcshőmérséklet 20 és 25 fok között várható.

Vasárnap beborul az ég, elsősorban nyugaton megvastagszik a felhőzet. Helyenként kisebb eső, zápor is valószínű, a hőmérséklet 22-26 fokig is felmehet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top