Szabadidő

Lefújták a tájfutóversenyt, mert valakik ellopták az ellenőrző pontokat

Tragikomédia a Kőszegi-hegységben. Százezer forintos kár keletkezett, ráadásul új versenyt kell majd szervezni.

Nem tudtak eredményt hirdetni a tájfutók idei első országos bajnokságán a juniorok és ifik versenyében, mert ismeretlenek elloptak három ellenőrző pontot a Kőszegi-hegységben – írja a Népszava. A szóban forgó ellenőrző pontok a lap szerint egy állványból, egy bójából, egy lyukasztóból és egy kis lapos dobozból állnak. A futók ezek segítségével tudják igazolni, hogy minden pontot érintettek a versenyen.

A lopásra már a start után derült fény, a szervezőknek pedig végül le kellett fújniuk a versenyt. Kiss Zoltán, a szövetség irodavezetője szerint legalább százezer forintos kár keletkezett, mert azoknak a sportolóknak a nevezési díját is vissza kellett fizetniük, akik emiatt nem tudták teljesíteni a távot.

Az ügyben rendőrségi feljelentést tettek, de a szövetség szerint nem valószínű, hogy előkerülnének a tettesek. Ez egyébként nem az első ilyen eset: korábban volt már, hogy a pályakitűző lapocskákat vitték el, olyan is volt, hogy a versenyzőknek támpontot nyújtó fát nemes egyszerűséggel kivágták, sőt volt, hogy az egyik versenyző lopta el a kellékeket.

A versenyt pótolni fogják, de hogy pontosan mikor, azt még nem tudni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top