Szabadidő

Bezárt az egyik budapesti színház

A Spinoza Színház minden megvásárolt jegy árát visszatéríti. Az igazgató azzal indokolta a döntést, hogy Spinoza Kávéházat bérlő társaság külföldi tulajdonosa ellehetetlenítette a színház működését.

A Spinoza Színház igazgatója, dr. Sándor Anna a Facebookon bejelentette, hogy a színház április 6-tól ideiglenesen felfüggeszti működését. A döntés oka az igazgató szerint az, hogy a Spinoza Kávéházat bérlő társaság külföldi tulajdonosa ellehetetlenítette a színház működését.

A posztban azt írják, a már megvásárolt jegyek árát visszatérítik, és teljes erővel készülnek a szeptemberi előadásokra. A színházi szezon hátralevő részét pedig a színház renoválására, modernizálására használják fel.

Az igazgató emellett azt is bejelentette, hogy nyáron – a vitás helyzet megoldása után – „méltó színházi programmal” ünneplik majd meg az intézmény fennállásának 15. évfordulóját, a Spinoza Színházat ugyanis 2003-ban alapították.

A Spinoza saját bevallása szerint „szociális színház”, amennyiben darabjaikkal, azok témaválasztásával kiemelten odafigyelnek a különböző kisebbségekre. Több zsidó, roma témájú darabjuk is volt, emellett fellépett náluk a szellemi fogyatékosok, a világtalanok, a hajléktalanok és a szenvedélybetegek színháza is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top