Szabadidő

Esős és napsütéses idő váltja egymást a héten

A hét végén szerencsére szép idő vár ránk, 20-22 fokos maximumokkal.

A héten végre igazi tavaszi idő vár bennünket, és bár csütörtökön és pénteken még visszatér az esős idő, hét végére szerencsére egyáltalán nem várható csapadék – derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Az ország nagy részén a kevés gomoly- és sok fátyolfelhő mellett szerdán is sok lesz a napsütés, csapadék nem várható. A déli, délnyugati szél nagy területen erős, a Dunántúl nyugati felén napközben viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 12 fok között alakul, de az Északi-középhegység területén és helyenként a déli határvidéken ennél kissé hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 20, 21 fok körül alakul.

Csütörtökön visszatér az esős idő. Napsütésre keleten számíthatunk, ott néhány órára még kisüt a nap, de nyugat felől ott is erősen megnövekszik a felhőzet. Ezen a napon egyre többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar. A délnyugati szelet többfelé élénk lökések kísérik, majd délután a szél a Dunántúlon, estétől keletebbre is egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, és megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 14 és 20 fok között alakul, napközben keleten lesz a melegebb.

Pénteken még folytatódik az esős idő, de délutánra fokozatosan megszűnik a csapadék. Északnyugaton már reggelre csökken a felhőzet, másutt eleinte erősen felhős időre számíthatunk, majd egyre nagyobb területen süt ki a nap, legkésőbb délkeleten. Napközben egyre kevesebb helyen, kora délután már csak a Dél-Alföldön várható eső, zápor, majd mindenütt megszűnik a csapadék. Az északias szelet többfelé erős, helyenként viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között várható – írja a Met.hu.

Jó hír, hogy a hét végén már egyáltalán nem várható eső. Szombaton és vasárnap napos idő lesz kevés gomolyfelhővel, a maximumok 16-20 és 17-22 fok között várhatók.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top