Szabadidő

A hétvégén becsapódik a Földbe a Mennyei Palota

Egyelőre nem tudni pontosan, hol lesz a 8,5 tonnás kínai űrlabor becsapódása, ez csak pár órával korábban fog kiderülni.

Kína 2016-ban áttért egy modernebb űrállomás használatára, azóta pedig az előző űrállomás – a Tienkung–1, azaz a Mennyei Palota – irányíthatatlanul kering a pályáján, és fokozatosan közelít a Földhöz.

A tíz méter hosszú, 8,5 tonnás űrlabor március 30. és április 2. között éri el a Föld felszínét. A legújabb számítások a vasárnapi, április 1-jei becsapódást valószínűsítik – írja az Infostart.

Zsombok Gábor, a Galileo Webcast szakkommentátora az Inforádiónak azt mondta: az űrállomás fele valószínűleg elég a légkörben, de a hajtóműblokkok és az üzemanyagtartályok várhatóan átvészelik a visszaérkezést. Ezek között száz kilós darabok is lehetnek.

Azt csak a becsapódás előtt csak pár órával tudják majd megmondani, hova eshetnek ezek a darabok. Az azonban már látszik, hogy nem Magyarországra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top