Szabadidő

Egy kutyát indítottak jelöltként a diákönkormányzati választáson

Nem sokon múlt, hogy ő nyerjen. A Michigani Egyetem hallgatóié volt a díjnyertes ötlet.

Az egész világot bejárta a Michigani Egyetem diákönkormányzati választásának híre, miután néhány diák elnökjelöltet csinált az egyetem terápiás kutyájából, egy Reggie Bee nevű corgiból. A diákok annyira imádták az ötletet, hogy egy ideig úgy tűnt, a blökinek esélye is van a győzelemre.

A kampányt egy maréknyi hallgató kezdte, hamarosan azonban több támogatót szerzett a kutya a Facebookon, mint bármelyik másik „ember jelölt”. A kutya Facebook-oldalát csaknem ezren követték be.

Persze hamarosan kiderült, hogy nem lesz ilyen egyszerű a győzelem. Az egyetem például bejelentette, hogy a kutya neve nem fog szerepelni a szavazócédulán, igaz, a diákok külön odaírva szavazhatnak majd rá. Ha azonban nem lett volna elég ez a „kutyaellenes diszkrimináció”, szerdán Reggie Bee kétlábú szóvivői is arra kérték a hallgatókat a Facebookon, hogy inkább a „valódi” jelöltekre szavazzanak.

Még ekkor is volt remény a kutya győzelmére, a választás ugyanis a bejegyzés megjelenése előtt 15 órával indult, így sokan már leadták a szavazatukat a kutyusra. Az egyikük ezt írta a Facebookon. „Már rád szavaztam. Nem bánok semmit!”

Az eredmények pénteken derültek ki, Reggie Bee a 4. helyen végzett a 9-ből. Ezután felhagyott a politikai élettel, és most újra terápiás kutyaként dolgozik. Nem rossz eredmény ez egy négylábú jelölttől!

(Buzzfeed)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top