Szabadidő

Föld órája: szombaton lekapcsol Budapest!

A kezdeményezés fókuszában idén a természeti értékek megőrzése és a fenntartható élet áll.

A Föld Órája keretében – ahogy eddig megszokhattuk – március 24-én este lekapcsolják Budapest 260 épületének és objektumának díszvilágítását.

Most szombaton 20:30-kor többek között olyan épületek és közterületek borulnak egy órára sötétségbe, mint a Parlament, a Citadella, az Andrássy út, a Nemzeti Múzeum és a Nemzeti Színház, a budai Vár, a Mátyás-templom és a Halászbástya, a Hősök tere, a Vajdahunyad-vár, valamint az összes budapesti híd. A főváros teljes UNESCO világörökségi része elsötétül, így érdemes lesz a városban tartózkodni, és megcsodálni, ahogy elalszanak a fények.

Csatlakozz te is a WWF kezdeményezéséhez! (Fotó: WWF)

A Föld órája alkalmából országszerte készülnek saját szervezésű eseményekkel Budapesten és vidéken is. Ezekről a programokról a kezdeményezés hivatalos hazai oldala, a www.foldoraja.hu „Események” menüpontjában lehet tájékozódni.

A lekapcsolás mellett a Föld órája megújult üzenete – „Kapcsolódj a Földhöz!” – azt sugallja: idén az egyes embernek nagyobb szerepe van, mint valaha. Ettől az évtől ugyanis a fókuszban a biológiai sokféleség megőrzése és a fenntartható életmód áll, hiszen ez az, amivel segíthetjük közvetlen környezetünk és egyúttal bolygónk megóvását.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top