Szabadidő

Mégsem szüntetik meg az Instagram legidegesítőbb funckióját

Arról lehetett hallani, hogy visszaállítják a régi hírfolyamot, de sajnos kacsának bizonyultak az erről szóló hírek.

Egy ideje már az Instagram fejlesztői is alkalmazzák azt a nem túl népszerű algoritmust, ami a hírfolyamban megjelenő fotók rendszerezéséért felelős. Míg korábban a képek időrendben jelentek meg a képmegosztón, az új algoritmus már elemzi az ismerőseink és az általunk követett oldalak bejegyzéseit, és eszerint próbálja meg kitalálni több-kevesebb sikerrel, hogy mi érdekelhet bennünket.

Az algoritmust rengeteg kritika érte, mivel a felhasználók sokszor lemaradnak a számukra fontos bejegyzésekről, miközben egy sor olyan fotóval is találkoznak, amivel nem szeretnének.

Nem csoda hát, hogy sokan nagyon megörültek egy napokban megjelent pletykának, miszerint az Instagram fejlesztői kukázzák az EdgeRank névre keresztelt algoritmust, és helyette visszatérnek a kronologikus elrendezéshez. Sajnos azonban kiderült, hogy a hír kacsa volt – írja a hvg.hu.

A pletykát egy magát Instagram-alkalmazottnak beállító fotós, Jack Harding kezdte, a széles körben megvetett funkció eltörléséről szóló hír pedig villámgyorsan elterjedt az interneten. Hamarosan az Instagram közleményben cáfolta, hogy ilyesmire készülnének. Harding ezután azt mondta, csak viccnek szánta az egészet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top