Szabadidő

Kokárdák március 15-re, kicsit másképp

A március 15-i nemzeti ünnep egyik legfontosabb jelképe a kokárda. Ilyenkor minden piros-fehér-zöld színben pompázik. Az óvodai, iskolai csoportok felkeresik városuk szabadságharcos emlékhelyeit, hogy megemlékezzenek a hősökről.

A kokárda mint forradalmi jelkép használata, természetesen a franciáktól ered, mégpedig a Nagy Francia Forradalom idejéből. Akkoriban a kalapjuk mellé tűzték a forradalommal szimpatizálók, a trikolór kokárdát

A kokárda hagyományosan

Bár kokárdát szinte minden utcasarkon lehet kapni, ilyenkor március 15. környékén, azért tudnunk kell, hogy otthon elkészíteni sem egy nagy ördöngösség. Nem kell hozzá más, csak egy kb. 30 cm hosszú nemzeti színű szalag, tű és persze cérna. Az elkészítés pontos menetét ITT olvashatjuk.

Kokárda március 15-re

Formabontó kokárdák

És persze évről évre előkerülnek a nem éppen hagyományos, de annál ötletesebb kokárdavariációk. Ezek lehetnek iparművészeti remekművek, vagy olyan egyszerűen elkészíthető kokárdák is, melyek a magyar óvónénik ötletességét, kreativitását dicsérik. Összegyűjtöttünk pár tippet, melyeket akár otthon is elkészíthetünk a gyerekekkel két huszárfelvonulás között.

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top