nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Sorsjegyes átveréssel csalnak ki pénzt a turistákból

Sorsjegyes átveréssel csalnak ki pénzt a turistákból

Egy ártatlan sorsjeggyel indul az egész, de nagyon drága mulatság lehet belőle, ha nem figyelünk eléggé.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Az Európai Fogyasztói Központ szerint új módszerrel próbálnak meg pénzt kicsalni a turistákból a népszerű üdülőhelyeken – írja az Origo. A módszer először Gran Canarián tűnt fel, de már Madeirán is észlelték.

A trükk lényege, hogy a csalók ártatlannak tűnő sorsjegyeket árulnak az utcán és a strandokon. A sorsjegyek „nyereménye” nem más, mint egy bemutató séta egy közeli luxusszállóban, ahová a sorsjegyárusok taxival viszik el a „szerencsés” nyerteseket.

A helyszínen aztán az árusok minden eszközzel megpróbálják rávenni a turistákat, hogy vásároljanak olyan utalványt, amely – állítólag – kedvező áron biztosít szállást az adott helyen. Az árusok persze igyekeznek minél gyorsabban túladni az utalványokon, hogy a rászedett turistáknak ne legyen idejük meggondolni magukat. Sőt, ha nincs náluk elég pénz, elkísérik őket a legközelebbi bankautomatáig. Az üzletkötés – vagy inkább átverés – után visszalépni természetesen nem lehet.

Az Európai Fogyasztói Központ ezért arra hívja fel az utazók figyelmét, hogy lehetőleg ne vásároljanak az utcán sorsjegyet, és semmiképp ne írjanak alá semmilyen szerződést. Ehelyett ha ilyen helyzetbe keverednének, inkább értesítsék a rendőrséget.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon