Szabadidő

Sorsjegyes átveréssel csalnak ki pénzt a turistákból

Egy ártatlan sorsjeggyel indul az egész, de nagyon drága mulatság lehet belőle, ha nem figyelünk eléggé.

Az Európai Fogyasztói Központ szerint új módszerrel próbálnak meg pénzt kicsalni a turistákból a népszerű üdülőhelyeken – írja az Origo. A módszer először Gran Canarián tűnt fel, de már Madeirán is észlelték.

A trükk lényege, hogy a csalók ártatlannak tűnő sorsjegyeket árulnak az utcán és a strandokon. A sorsjegyek „nyereménye” nem más, mint egy bemutató séta egy közeli luxusszállóban, ahová a sorsjegyárusok taxival viszik el a „szerencsés” nyerteseket.

A helyszínen aztán az árusok minden eszközzel megpróbálják rávenni a turistákat, hogy vásároljanak olyan utalványt, amely – állítólag – kedvező áron biztosít szállást az adott helyen. Az árusok persze igyekeznek minél gyorsabban túladni az utalványokon, hogy a rászedett turistáknak ne legyen idejük meggondolni magukat. Sőt, ha nincs náluk elég pénz, elkísérik őket a legközelebbi bankautomatáig. Az üzletkötés – vagy inkább átverés – után visszalépni természetesen nem lehet.

Az Európai Fogyasztói Központ ezért arra hívja fel az utazók figyelmét, hogy lehetőleg ne vásároljanak az utcán sorsjegyet, és semmiképp ne írjanak alá semmilyen szerződést. Ehelyett ha ilyen helyzetbe keverednének, inkább értesítsék a rendőrséget.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top