Szabadidő

Ha már Oscart nem nyert, a Magyar Filmdíjjal vigasztalódhatott Enyedi Ildikó

A Testről és lélekről, Enyedi Ildikó rendezése nyerte el a legjobb játékfilmnek járó Magyar Filmdíjat. Az elismerést vasárnap este Budapesten, a Vígszínházban megrendezett gálán adták át, amelyen összesen 23 kategóriában hirdettek győztest.

A Magyar Filmakadémia Egyesület tagjai a 4. Magyar Filmhéten bemutatott alkotások közül választották ki a díjak jelöltjeit, majd a győzteseket. A legjobb játékfilm díján kívül a Testről és lélekről más fontos díjakat is kapott. Enyedi Ildikó elnyerte a legjobb forgatókönyvért és rendezésért járó díjat, valamint a női főszereplőt, Borbély Alexandrát és a film mellékszereplőjét, Tenki Rékát is díjazták.

A játékfilmes kategória legjobb férfi főszereplője Rudolf Péter lett az 1945 című filmért. A legjobb játékfilmes férfi mellékszereplőnek járó díjat Znamenák István kapta Az állampolgárért.

Tenki Réka, Magyar Filmdíj (fotó: MTI / Balogh Zoltán)

Tenki Réka a díjátadón (Fotó: MTI / Balogh Zoltán)

A legjobb tévéfilmnek járó díjat az Árulók, Fazakas Péter rendezése nyerte el, amely kategóriájában további négy díjat kapott. Legjobb dokumentumfilmként az Egy nő fogságban, Tuza-Ritter Bernadett rendezése kapta a díjat. A legjobb kisjátékfilmnek járó elismerést a Földiek, Freund Ádám rendezése kapta, míg az animációk között a Pataki Szandra rendezte WireLess lett a győztes.

A közönségdíjat a Kincsem című film, Herendi Gábor rendezése kapta. A legjobb operatőr Rév Marcell lett, aki a Jupiter holdja című filmért vette át a díjat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top