Szabadidő

Elon Musk elárulta, mikor szállhat fel az első Mars-űrhajó

A Tesla és a SpaceX vezérigazgatója szerint jól haladnak a fejlesztésekkel, bár elismerte, hogy többnyire optimista a határidőket illetően.

Elon Musk újabb részleteket osztott meg a Mars meghódításával kapcsolatos terveiről. Most az austini SXSW fesztiválon beszélt a jövőről.

Szerinte ahhoz, hogy eljussunk a Marsra, az első, rövid távú feladat az űrhajó megépítése, ebben pedig elég jól haladnak. Úgy számol, hogy az űrhajóval akár már a jövő év első felében rövid repüléseket, le- és felszállásokat tudnak majd végrehajtani.

Utána viszont még sok a teendő, hogy az első űrhajó elinduljon a vörös bolygó felé. Korábban Musk azt mondta, hogy ezt 2022-re tervezi. Igaz, most megjegyezte, hogy sokak szerint túl optimista a határidőket illetően.

Beszélt arról is, hogy nagyon jól haladnak a legmodernebb mesterséges intelligencia kifejlesztésével, ami rémülettel tölti el. Valahogyan ugyanis biztosítaniuk kell, hogy a szuperintelligencia együtt tudjon élni az emberrel.

Úgy véli, ez jelenti a legnagyobb fenyegetést az emberiségre, nagyobb veszélynek gondolja a mesterséges intelligenciát, mint az atomfegyvereket. Ezért tartja fontosnak a Mars meghódítását és az emberi faj túlélésének biztosítását.

(Mashable)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top