nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Harci tánccal búcsúztatták a diákok elhunyt tanárukat – videó

Harci tánccal búcsúztatták a diákok elhunyt tanárukat – videó

Az Új-zélandi Palmerston North Boys középiskola több mint 1700 régi és új diákja várta a gyászmenetet a North Island-i sírkertben, hogy a tradicionális maori Haka tánccal búcsúztassa el szeretett tanárát, az 55 évesen elhunyt Dawson Tahana Tamateát.
Leéb Ádám
Leéb Ádám
f Ajánlom

Mr. Tamatea 29 évig tanított az intézményben hagyományos maori nyelvet, azaz a Te Reo Maorit. Diákjai külön az alkalomra írták meg az iskolai verzióját az ismert harci rítusnak, amelyet eredetileg a maori harcosok jártak el az ütközet előtt.

Bár a Haka igen félelmetesnek tűnik, előszeretettel mutatják be vendégek üdvözlésekor, hagyományos rendezvényeken, esküvőkön és temetésen is.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon