Szabadidő

Órákat gyalogolt a hóban az orvos, hogy segítsen betegén

A glasgow-i sebésznőt a hóvihar sem tántorította el.

Majdnem tizenkét kilométert gyalogolt a hóesésben és metsző, sarki szélben egy doktornő, hogy Glasgow nyugati részéből, Annieslandből Painsley-be jusson, ahol egy betege várt a műtétre. A Scotsman szerint a hős orvos nem szeretné, ha a neve nyilvánosságra kerülne, mert elmondása szerint nem kér külön dicséretet azért, mert a munkáját végezte – még ha rendkívüli erőfeszítéseket tett is ezért.

Az elhivatott orvos tettéről egy kollégája, Andy Renwick számolt be: „Egy gyomorrákos beteget kellett megoperálni, és lehetett tudni, hogy ezt a műtétet muszáj most megcsinálni. Annieslandtől Paisley-ig gyalogolt, ezt a távot két óra ötven perc alatt tette meg. Láttam, ahogy megérkezik síszemüvegben, thermoruhában, hótaposóban és síbotokkal.”
Dr. Renwick hozzátette, hogy nem ez volt az egyetlen önzetlen tett, amelyet a rendkívüli időjárás alatt megtapasztalt. Volt példa arra is, hogy egy rezidens orvos azért maradt a kórházban éjszakára, hogy megvárja a váltást, aki csak másnap tudott bejutni, és máshol is beszámoltak arról, hogy az orvosok és nővérek ügyeleti időn kívül is a kórházakban maradtak, hogy a betegek ne maradjanak segítség nélkül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top