Szabadidő

Időjárás: eddig kell még várni a tavaszra

Néhány napig még fagyos marad az időjárás, havazás is előfordulhat, aztán a hét közepétől már fagypont fölötti hőmérséklet lesz nappal. A hét végére megérkezhet a tavasz is.

Vasárnap tovább szakadozik, csökken a felhőzet, egyre nagyobb területen kisüt a nap, de a Nyugat-Dunántúlon és a déli megyékben estig sok marad a felhő. Délen helyenként hószállingózás kialakulhat – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

A legmagasabb nappali hőmérséklet -3 és +3 fok között alakul, nyugaton lesz az enyhébb idő. Késő estére általában -2 és -8 fok közé hűl le a levegő, de északkeleten, keleten -10 foknál is hidegebb lehet.

Hétfőn még fagyos lesz a reggel, a havas, derültebb tájakon akár -14 fokig is csökkenhet a hőmérséklet az Időkép prognózisa szerint. Napközben már plusz 4 fok is lehet, de délnyugatra, nyugatra kisebb havazás, fagyott eső érkezhet.

Kedden is előfordulhat havazás, ónos eső, fagyott eső és eső, de napközben már 1-6 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.

Szerdán többfelé lehet kezdetben eső, havas eső, délután viszont már kevés helyen lesz csapadék. Napközben 3-9 fokot mérhetünk.

Csütörtökön még tovább emelkedik a hőmérséklet, éjszaka sem lesz hidegebb -2, +3 foknál, nappal pedig 5-11 fok valószínű az OMSZ szerint.

Pénteken folytatódik a felmelegedés, napközben 14 fokig is felkúszhat a hőmérő higanyszála, ha pedig beválik az előrejelzés, szombaton már igazi tavaszias időnk lehet 6-16 fokos hőmérséklettel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top