Szabadidő

Még egy magyarért izgulhatunk az Oscar-gálán

A kenyérkereső című animációs film forgatókönyvírója a kárpátaljai Doron Anita, az alkotás producere pedig Angelina Jolie.

A magyar közönség nem csak Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjéért szoríthat a hétfő hajnali Oscar-gálán. A legjobb animációs filmek között ugyanis ott lesz A kenyérkereső is, amelynek forgatókönyvét a kárpátaljai magyar családba született Doron Anita írta – közölte a 444.

A már két sikeres animáció – köztük a Magyarországon is bemutatott A tenger dala – alkotói mögött producerként Angelina Jolie áll. Ezért nem meglepő, hogy A kenyérkereső jól megy a nemzetközi fesztiválokon, és a Golden Globe-ra is jelölték.

Az 1974-ben született Doron Anita a forgatókönyvet Deborah Ellis regénye alapján írta, de a 444-nek azt mondta, rengeteg pluszt tett bele. Sokat olvasott az afgán mitológiáról, ami gyerekkora magyar meséire emlékeztette. Ezért a filmben van egy olyan szál, amelyet a magyar népmesék inspiráltak.

A film alkotói Los Angelesben, Doron Anita balról a második:

Az Oscar-esélyekről azt is elmondta, hogy A kenyérkereső Dávidként áll szemben Góliáttal – vagyis a Pixarral, de nekik már az is nagy öröm, hogy idáig eljutottak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top