Szabadidő

Ilyen időjárásra készülj vasárnap estig

Nem lesz túl meleg a hétvégén sem, de legalább többfelé kisüt végre a nap.

Szombat reggel, délelőtt észak felől átmenetileg felszakadozik a felhőzet, többfelé kisüt hosszabb-rövidebb időre a nap, majd délután délnyugat felől erőteljes felhőzetnövekedés kezdődik. Főleg délen, délkeleten fordulhat elő kisebb havazás. Az északi, északnyugati szél élénk, a Zemplén térségében időnként erős lesz. A csúcshőmérséklet -3 és +2 fok között alakul. Késő estére -1 és -8 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnap kezdetben erősen felhős vagy borult lesz az ég. Késő délelőttől délnyugat felől fokozatosan felszakadozik a felhőzet, hosszabb-rövidebb napos időszakok is lehetnek. Nyugaton és délen hószállingózás, gyenge havazás előfordulhat. A déli, délkeleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -8 fok között alakul, de a kevésbé felhős tájakon -10, -12 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -3 és +4 fok között várható – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top