Szabadidő

Most végre a bőrükön érezhetik a férfiak, milyen, amikor egy nőt zaklatnak – videó

A Védett férfiak kertje című alternatív színházi produkció férfiak szájába ad olyan zaklatással, megbélyegzéssel kapcsolatos élményeket, amelyek valóban megtörténtek, csak épp nőkkel.

Egy utópisztikus világban vagyunk, ahol a nemi szerepek teljesen felborultak, és a férfiakkal történnek meg olyan esetek, amelyekhez mi, 2018-ban Magyarországon élő emberek csak női áldozatot tudunk társítani.

A Stereo Akt társulat hitelesen szerette volna bemutatni azokat a problémákat, amelyek nap mint nap megtörténnek az utcán, a buszon vagy éppen otthon, az elvileg biztonságot nyújtó családi körben. Ezért úgy döntöttek, felhívást intéznek, és minél több valós történetet gyűjtenek be, melyeket aztán színpadra alkalmaznak. Rengeteg sztori érkezett hozzájuk, jól  mutatva, hogy mennyire mindennapos jelenségről van szó.

A még nagyobb hitelesség kedvéért amatőr férfiakat kerestek, az előadást rendező Boross Martin szerint ugyanis ők még valószerűbben tudják előadni az eseményeket, hiszen nem használnak tanult színészi, színpadi eszközöket, a lényükkel kell megformálniuk a valós történetek karaktereit.

A rendező az érzékeny témaválasztás kapcsán kiemelte, hogy „a szürke zónába eső elnyomással” kapcsolatos történetek érdekelték igazán, és eddigi produkcióihoz hűen a hangsúly most is azon lesz, hogy a nézők magukba nézzenek, és ne egyetértéssel, hanem kritikus önvizsgálattal forduljanak a probléma felé.

A darabot február 26-án mutatták be, de az NLCafé videós stábja még előtte elment a készülő előadás egyik próbájára, hogy betekintést nyerjetek, hogyan is készül egy ilyen rendhagyó produkció.

A darab megtekinthető a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorházban, itt lehet jegyeket foglalni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top