nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Kamerákat telepített a Combinókra a BKK

Kamerákat telepített a Combinókra a BKK

Kamerarendszerrel és Futárral is felszerelte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Nagykörúton, illetve hétvégén az 1-es villamos vonalán is közlekedő Siemens Combino villamosokat.
NLCafé
f Ajánlom

Mostantól már a Combino villamosokon is vannak biztonsági kamerák, és az érkezésüket is pontosan jelzi a Futár. A BKK ígéri, ezentúl a korábban a megállókba kihelyezett kijelzőkön is megjelennek a 4-es és 6-os villamos pontos menetrendi adatai. Sőt, a nagykörúti villamosok járatinformációi a BKK Futár alkalmazásban, valamint a webes utazástervezőben, a futar.bkk.hu címen is elérhetők.

Mindent lát a BKK

Ezzel párhuzamosan a BKK térfigyelő kamerákat is telepített a villamosokra, a műszaki eszközök az utasteret, illetve a járművek előtti és mögötti területet figyelik. Bűncselekmény vagy baleset esetén a rögzített kameraképek visszanézhetők, ami hozzájárulhat ahhoz, hogy biztonságosabbá váljon az utazás az éjjel-nappal nagy forgalmú nagykörúti vonalakon.

A mostani fejlesztésnek és a közelmúltban zajlott autóbusz-beszerzéseknek köszönhetően a budapesti járműállomány több mint 50 százalékában működik kamerarendszer – írja honlapján a BKK.

Megosztás Facebookon