nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Ennyit sétál kutyájával az átlagos gazdi

Ennyit sétál kutyájával az átlagos gazdi

Azt már eddig is tudtuk, hogy a kutyatartás a gazdikat is fittebbé teszi, de mennyit is sétálunk pontosan kedvenceink mellett?
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Napi háromszor sétára vinni egy kutyát nem kis feladat (pláne a téli mínuszokban), de vigasztalhat minket a tudat, hogy így legalább mi is rá vagyunk kényszerítve egy kis mozgásra. És tulajdonképpen nem is olyan kicsire. 

Egy friss kutatás szerint a kutyatulajdonosok átlagosan 1600 km-t sétálnak egy évben kutyájukkal, 2080-szor dobják el a labdát kedvencüknek, és 3120 alkalommal ordítják kedvencük nevét a sétáltatás közben. 

Az átfogó felmérésből az is kiderült, hogy a kutyatulajdonosok átlagosan heti kétszer vitatkoznak partnerükkel vagy gyerekeikkel azt illetően, ki a soros a sétáltatásban. A 2000 kutyást felmérő kutatás szerint a kutyákat átlagosan heti 10 alkalommal viszik sétálni (ami meglepően kevésnek tűnik), ilyenkor alkalmanként 34 percet töltenek a szabadban az állatok. Minden tizedik ember ugyanazt az útvonalat járja be, de minden huszadik gazdi azt mondja, évente egyszer-kétszer változtatnak a bejáratott úton. A kutyák egy része a séta felét (17 percet) tölti szabadon, póráz nélkül, de négyből egy gazdi sosem engedi póráz nélkül sétálni kutyáját.

A kutyasétáltatási szokásokról készült kutatás egyéb izgalmas részeit itt nézhetjük meg!

 

 

Independent

Civil Díj 2019 Bakonyi csillagászok, szívószál-mentesítés, női kőművesek, kórházakban tanító tinik, focisták a gyerekekért, vonatot előző csiga… neked melyik a legszimpatikusabb civil akció? Ki a legjobb azok közül, akik végre tesznek másokért és egy élhetőbb világért? Te melyik szervezetnek adnád a közönségdíjat?


Szavazok!

Megosztás Facebookon