Szabadidő

Nem lesz ARC plakátkiállítás az Ötvenhatosok terén

Már biztos, hogy ebben az évben nem tudják megrendezni az ARC plakátkiállítást az Ötvenhatososok terén, mert a felújítási munkák miatt megtagadta a szervezőktől az engedélyt a Városliget Zrt.

Idén kénytelen új helyszínt keresni az évenkénti plakátkiállításnak az ARC, mert a Városliget Zrt. nem adott engedélyt idén arra, hogy az Ötvenhatososok terén állítsák fel a plakátokat. Az állami tulajdonú cég a Liget Projekt, pontosabban a Néprajzi Múzeum és a Dózsa György úti mélygarázs építési munkálatai miatt tagadta meg a hozzájárulást. Az ARC 2000 óta tart plakátkiállítást az Ötvenhatosok terén.

Idén biztos nem lesz ARC plakátkiállítás az Ötvenhatosok terén – MTI Fotó: Kallos Bea

A szervezőknek küldött levelükben azt írják, remélik, „néhány év múlva egy minden elemében megújult Városligetben” találkozhatnak, magyarul nem csak idén, hanem az elkövetkező években sem az eredeti helyszínen lesz az ARC plakátkiállítás.

Bakos Gábor, az ARC nonprofit Kft. egyik tulajdonosa a 24.hu-nak elmondta: szeptemberben  tervezik megtartani a plakátkiállítást, ha nem találnak rá helyszínt, akkor „megoldják kreatívan és másképp”.

„Ezennel keressük Magyarország leglátogatottabb és legszabadabb köztéri, kép-kulturális kiállításának, a 18. ARC kiállításnak idei helyszínét!” – írja az ARC a Facebookon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top