Szabadidő

Ismerjétek meg a tízéves Milánt, aki meghódította a Berlini Filmfesztivált

A Genezis című film főszereplőjeként a falusi kisfiú egyik napról a másikra ünnepelt filmsztárrá vált, mi pedig ott voltunk a kameránkkal, hogy ezt megmutassuk nektek.

Másfél évvel ezelőtt Csordás Milán még mit sem sejthetett arról, hogy rövidesen az egyik legnevesebb nemzetközi filmfesztivál borul majd térdre színészi nagysága előtt. A tehetség és a vágy persze ott volt benne, nyert ő mesemondó versenyt is, de ha akkor megkérdezi valaki, hogy mi szeretne lenni, valószínűleg tízből legalább kilencszer azt mondta volna, hogy focista. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy még mindig nem biztos benne, hogy filmsztár vagy a következő Ronaldo lenne-e inkább, ezt majd pár év múlva meglátjuk.

Az mindenesetre vitathatatlan, hogy Bogdán Árpád, a Genezis című film rendezője nagyot húzott azzal, hogy Milánt választotta filmje egyik főszereplőjének, ugyanis a kisfiú a vásznon és azon kívül is mindenkit levett a lábáról. A film témája korántsem olyan vidám, mint főszereplője, a történetet ugyanis a romagyilkosságok ihlették, és mivel tartalmaz erőszakos jeleneteket, 16 éven aluliak nem nézhetik meg, így a díszbemutatón Milánnak is el kellett hagynia a termet, csak a meghajlásra jöhetett vissza. Kérdezgette is Cseh Annamáriát, a film másik főszereplőjét a vetítés után, hogy jól sikerültek-e azok a részek, amikben szerepelt, ő pedig megnyugtatta, hogy nagyon átélhető, helyenként félelmetes minden általa játszott jelenet.

A Berlinalén telt ház előtt kapta a film alkotói közül a legnagyobb tapsot, és a kritikusok sem győzték dicsérni játékát. De minket most inkább az érdekelt, hogy éli meg ezt a felfordulást egy kisgyerek, aki nem húsz éve készül arra, hogy egyszer majd a hőn áhított vörös szőnyegre teszi a lábát, hanem húsz napja.

A Genezis április 12-től kerül a magyar mozikba, a díszbemutató a Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon lesz. A film előzetesét ITT nézhetitek meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top