nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Időjárás: vörös kód riasztást adtak ki az extrém hideg miatt

Időjárás: vörös kód riasztást adtak ki az extrém hideg miatt

Extrém hideget jósol hétvégére az Országos Meteorológiai Szolgálat, ezért vörös kód riasztást adott ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma.
MTI/NLCafé
f Ajánlom

Az előrejelzések szerint akár mínusz 15 fokig is csökkenhet a hőmérséklet az ország területén, ezért szombat déltől vörös kód riasztást adott ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A vörös kód eljárásrendje szerint a hajléktalanokat segítő szervezetek mellett szükség esetén a bentlakásos intézményeknek is meg kell nyitniuk kapuikat a rászorulók előtt.

A minisztérium arra kéri a lakosságot, hogy a következő napokban fokozottan figyeljenek oda az utcán kihűléssel fenyegetett és az otthonukban egyedül élő idős emberekre egyaránt, és szükség esetén hívjanak hozzájuk segítséget. A riasztás a mostani meteorológiai előrejelzések alapján várhatóan egy hétig lesz érvényben.

A tájékoztatás szerint a potenciális befogadó intézmények, a diszpécserközpontok és az utcai szociális munkások is felkészültek a riasztással járó feladatokra. A krízisidőszakban megerősítették a hajléktalanokat ellátó szolgáltatási rendszert, az átlagosan meglévő 9600 férőhely mellé további 1500 férőhely megnyitásáról döntöttek, és biztosították a férőhelyek finanszírozását is.

Megosztás Facebookon