Szabadidő

Időjárás: vörös kód riasztást adtak ki az extrém hideg miatt

Extrém hideget jósol hétvégére az Országos Meteorológiai Szolgálat, ezért vörös kód riasztást adott ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Az előrejelzések szerint akár mínusz 15 fokig is csökkenhet a hőmérséklet az ország területén, ezért szombat déltől vörös kód riasztást adott ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A vörös kód eljárásrendje szerint a hajléktalanokat segítő szervezetek mellett szükség esetén a bentlakásos intézményeknek is meg kell nyitniuk kapuikat a rászorulók előtt.

A minisztérium arra kéri a lakosságot, hogy a következő napokban fokozottan figyeljenek oda az utcán kihűléssel fenyegetett és az otthonukban egyedül élő idős emberekre egyaránt, és szükség esetén hívjanak hozzájuk segítséget. A riasztás a mostani meteorológiai előrejelzések alapján várhatóan egy hétig lesz érvényben.

A tájékoztatás szerint a potenciális befogadó intézmények, a diszpécserközpontok és az utcai szociális munkások is felkészültek a riasztással járó feladatokra. A krízisidőszakban megerősítették a hajléktalanokat ellátó szolgáltatási rendszert, az átlagosan meglévő 9600 férőhely mellé további 1500 férőhely megnyitásáról döntöttek, és biztosították a férőhelyek finanszírozását is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top