Szabadidő

Ismét láthatja a közönség a budapesti kis gorillát

Újra megnyitotta a látogatók előtt az Emberszabású majmok házat a Fővárosi Állat- és Növénykert, amit a viselkedni nem tudó emberek miatt kellett bezárni pár hónappal ezelőtt.

Remek hírrel indítja a hétvégét a Fővárosi Állat- és Növénykert, ahol újra láthatja a nagyközönség az állatkert gorilláit, köztük a csapat legifjabb tagját, a december 23-án született gorillakölyköt is, aki épp a mai napon lett két hónapos. 

Most még nem a teljes látogatási időben lehet látni a gorillákat, hanem csak napi két órában, 12 órától 14 óráig. A látogatókat a majomházban az állatkert önkéntesei koordinálják, hogy egyszerre csak maximum 10 fő legyen bent az állatház nézőterén, másrészt mindenkit figyelmeztetnek az állatok nyugalmát óvó szabályok betartására. Az állatkert azt kéri a látogatóktól, hogy tartózkodjanak a villanófénnyel történő fotózástól, az üvegen való dörömböléstől, és mellőzzék a nézőtéri hangoskodást.

Januárban pont a fenti szabályok be nem tartása miatt kellett bezárni a gorillák lakhelyét a látogatók elől.

Az állatkert terve az, hogy fokozatosan növelik majd azt az időszakot, amíg a gorillákat látni lehet, de ehhez mindenképpen szükséges a közönség együttműködése is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top