Szabadidő

Különleges ajándék várja itthon a téli olimpia 19 éves magyar hősét

Különleges ajándékkal lepi majd meg olimpiai bajnok kedvesét Liu Shaoang barátnője, Diószegi Kata.

Teljes extázisban szurkolta végig a magyar gyorskorcsolyaváltó versenyét a Gyakorló Jégcsarnok lelátójáról Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang húga, a szintén gyorskorcsolyázó Léna és a kisebbik Liu fivér barátnője, Diószegi Kata. Őrjöngve, visítva, ugrálva, a végén pedig könnyekkel a szemükben.

Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor (b–j), a győztes magyar válogatott tagjai – MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

„Fú, én nem hittem el igazából, még most sem nagyon hiszem el. Én örültem volna egy negyedik helynek is, és már azért is boldog voltam, hogy A döntőt futhatnak. Ez hihetetlen, hogy arany. Az egész iskola kint volt, és éreztük, hogy mindenki szorít nekik, és mindenki velük van” – mesélt érzéseiről a DIGI Sport híradójának Liu Shaoang barátnője, Kata.

„Tényleg nagyon jó volt ez a verseny! Amikor elesett a koreai, akkor már minden esélyünk megvolt egy éremre” – mondta a Sport 24-nek Liu Léna. „Erre szerintem nincs szó, vagy ha egy szót kell mondanom, ez fantasztikus. Ez tényleg nagyon jó, hogy mindenki szurkol nekik, és ezt szerintem ők is érzik” – nyilatkozta a Liu testvérek húga, aki az osztálytársaival együtt szorított a Magyarország első téli olimpiai aranyérmét megnyert Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Burján Csaba, Knoch Viktor gyorskorcsolyázó váltónak.

Az aranyéremmel hazatérő Liu Shaoangot, vagy ahogy a barátai hívják, Ádót pedig egy különleges ajándék is várja majd itthon. „Lehet, hogy kap egy kis legót. Úgyis nagyon szereti, úgyhogy lehet, hogy meglepem valamivel” – árulta el Kata, majd igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy ha lehet, arany színű lesz-e ez a legó.

DIGI Sport – Sport 24

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top