nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Szuper cuki aprópénzt bocsátanak ki Nagy-Britanniában

Szuper cuki aprópénzt bocsátanak ki Nagy-Britanniában

50 penny-s érme lesz, de jóval többet fog érni.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

A britek egyik kedvenc mesehőse, Paddington mackó 60 éves az idén. Ebből az alkalomból maga II. Erzsébet rendelésére a maci képmásával díszített 50 pennys pénzérméket bocsátanak ki. 

Hogy pontosan mikor kerülnek forgalomba a pénzérmék, azt egyelőre nem tudni, de a brit lapok szerint jó eséllyel a királynő koronázásának zafírjubileuma környékén.

Paddington mackó

A pénzérmén a maci vagy a Paddington állomáson, a bőröndjén ücsörögve vagy a Buckingham-palota előtt, az Egyesült Királyság zászlajával integetve lesz látható.

Hogy pontosan hány darab készül majd a cuki pénzérméből, azt egyelőre nem közölték, viszont egészen biztos, hogy jóval értékesebb lesz 50 pennynél, valószínűleg 60 angol fontba, vagyis mintegy 22 ezer forintba fog kerülni darabja.

The Sun

Civil Díj 2019 Bakonyi csillagászok, szívószál-mentesítés, női kőművesek, kórházakban tanító tinik, focisták a gyerekekért, vonatot előző csiga… neked melyik a legszimpatikusabb civil akció? Ki a legjobb azok közül, akik végre tesznek másokért és egy élhetőbb világért? Te melyik szervezetnek adnád a közönségdíjat?


Szavazok!

Megosztás Facebookon