Szabadidő

Engedett a Nemzetközi Úszószövetség Hosszú Katinkának

Hosszú Katinka azt szerette volna, hogy ne legyen megkötve, hány pénzdíjas versenyen indul. A FINA engedett a nyomásnak.

Eddig egyéniben legfeljebb négy versenyen indulhattak az úszók a világkupában, a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka viszont addig kritizálta ezt a döntést, hogy a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) engedett a nyomásnak.

Hosszú Katinka örülhet. (MTI/EPA/Lars Möller)

Közzétették ugyanis az idei úszó világkupa-naptárt (a sorozat budapesti fordulóját október 4-6-án rendezik meg), és az is kiderült, hogy 2018-tól az úszók újra megkötések nélkül, bármennyi számban indulhatnak, ugyanakkor a pontversenybe csak a legjobb három eredményt számítják be.

A sorozat három szakaszból áll majd: az első állomás Kazany lesz (szeptember 7-9.), majd Doha (szeptember 13-15.) következik, mindkét versenyt nagymedencében bonyolítják le. A második szakaszt egy egyelőre még ismeretlen város kezdi (szeptember 28-30.), majd a budapesti verseny következik rövid pályán.
    
A sorozat Ázsiában zárul, sorrendben Peking (november 2-4.), Tokió (november 9-11.) és Szingapúr (november 15-17.) lesz a házigazda.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top