nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
A nemzetbiztonságiakkal fenyegette az állatvédőket a rosszul tartott kutya gazdája

A nemzetbiztonságiakkal fenyegette az állatvédőket a rosszul tartott kutya gazdája

Borzasztó állapotban találtak egy kutyát a XI. kerületben, ám a tulajdonosa ahelyett, hogy igazolta volna, tényleg ő a gazdája, inkább a minisztériumi emberekkel fenyegette meg az állatvédőket.
NLCafé
f Ajánlom

Több bejelentést is kapott az Állatmentő Szolgálat Alapítvány, hogy egy fajtatiszta kutyát nagyon rossz körülmények között tartanak a XI. kerületben, és gyakran az utcán kóborol. Végül vasárnap az egyik bejelentőnek sikerült befognia az ebet, amely az állatvédőkhöz került – írja az Index.

Az alapítvány azonnal állatorvoshoz vitte a kutyát, és kiderült, hogy nem a jogszabályoknak megfelelően tartották az ebet. A bűzlő állat tele volt bolhákkal, a hallójárata szinte teljesen eltömődött. A chipjéhez rendelt telefonszám és cím sem aktuális már, ráadásul csak egyetlen oltást regisztráltak nála.

Az állatmentők a Facebookon tettek közzé egy felhívást, amelyben a gazdáját keresték. Azt kérték, hogy a tulajdonos hitelt érdemlően – például oltási könyvvel – igazolja, hogy valóban ő a kutya tulajdonosa.

A kuya tulajdonosa kedden jelentkezett, de egyből fenyegetőzni kezdett. Tudni akarta hol az állat, de az állatvédők nem árulták el neki, mivel azt kérték, küldje el nekik e-mailben azt a dokumentumot, amely bizonyítja, hogy ő a gazdája.

A beszélgetésről hangfelvétel is készült, amely szerint a nő a nemzetbiztonságiakkal is fenyegetőzött, és azt mondta, hogy a minisztériumból küld ki embereket az állatvédőkre.

A nő megnevezett egy állatorvost, aki állítólag kezelte a kutyát, ám az orvos az állatvédőknek egészen mást mondott, és már nem is praktizál. Közben a tenyésztőt is megtalálták, aki közölte, nem szeretné, ha a kutya visszakerülne a tulajdonosához.

Megosztás Facebookon