Szabadidő

Budapesten koncertezik a King Crimson

Többszöri újraalakulás és a tavalyi, amerikai koncertkörút után ismét Európában tart koncertkörutat a King Crimson. A negyven helyszínes turné egyik állomása a budapesti Művészetek Palotája.

Lengyelországban kezdi európai koncertkörútját az angliai King Crimson zenekar. Az Uncertain Times című turnénak negyven állomása lesz, köztük a budapesti Művészetek Palotája, ahol június 29-én lép fel dupla kvartett formációban az eredetileg 1969-ben alapított zenekar.

Az együttes utolsó, sorban a 13. stúdió albuma 2003-ban jelent meg The Power of Believe címmel.

A Müpa hangversenytermében az alapító-gitáros Robert Fripp mellett három dobos, Pat Mastelotto, Gavin Harrison és Jeremy Stacey, a billentyűs Bill Rieflin, a gitáros-énekes Jakko Jakszyk, a basszusgitáros Tony Levin és a szaxofonos-fuvolás Mel Collins lép fel.

A koncertjükön megidézik a King Crimson valamennyi korszakát, a dalok között hat olyan darabbal, amelyeket korábban koncertjeiken nem játszottak, megtoldva mindezt a legújabb, immár három dobosra írt szerzeményeikkel – írja az eseményről a HVG.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top